Thursday, July 30, 2009

Muffin Pandan Choc Chips


Selama ni asyik buat muffin choc ja, tak penah terasa nak buat perasa lain :) kenapa ek... sebab aku n anak2 suka chocolate!!! Tapi kali ni rasa terpanggil lak nak buat muffin pandan ni, tambah tokok apa yang rasa best, jadi la muffin pandan choc chips ni, yang pasti, tetap ada sentuhan chocolate hehe :) tengah mummy kalut nak buat muffin ni untuk breakfast depa, depa pun kalut la nak tolong sama, almond flakes kat atas tu aliff yang taburkan, tq abang...
Muffin Pandan Choc Chips
2 biji telur
3/4 cawan gula kastor
1 cawan minyak
1 cawan susu cair
1 3/4 cawan tepung
1/2 cawan oats
2 sudu kecil baking powder
1/2 cawan choc chips
sedikit almond flakes
-pukul telur dengan gula
-masukkan minyak n susu
-masukkan tepung yang telah diayak dengan baking powder
-masukkan oats dan choc chips
-taburkan almond flakes
-bakar pada suhu 180 c selama 30 minit

2 comments:

askRAIN said...

salam ziarah....

adoiiii sedapnya.... muffin tu favourite aku.

RUZLINDA MUSTAFFA said...

hikhik ada lupa letak bahan la, perisa pandan ngan pewarna hijau, ampun..........

You might also interested about these...

Blog Widget by LinkWithin