Monday, November 14, 2011

Pindah lagi...

As salam... linmustaffa akan berpindah lagi... kali ni ke daerah Kulim, Kedah. Alhamdulillah dapat transfer ke Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim. Tapi yang sedihnya, husband tak dapat tukar, sedey gila................................................. teringat masa duduk asing tahun 2009 dulu, aku dengan anak2 kat poli perlis, husband kat SK Cyberjaya... dugaan yang sangat berat ini datang lagi... masa tu anak 2 orang, n tengah mengandung anak ke-3. kali ni anak dah 3 orang, mengandung pulak anak ke-4... penat la bila duduk jauh2 ni, penat segala2... sapa yang penah dok jauh dgn suami mesti faham perasaan aku kan huhuhu................. skang husband tengah try buat rayuan, mudah mudahan dengan izin Allah dia akan dapat pindah ke Kulim. my dear blog reader, tolong doakan my husband dapat pindah kulim, sesama kami........

Aktiviti baking mungkin makan masa skit untuk mula balik bila dah di kulim nnt, n hopefully rezeki aku akan sentiasa ada di sana dalam dunia baking ni :) terima kasih kepada kawan2 yang selalu order kek dengan linmustaffa, my skills expanded here :) thank u so much to all...

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim, permudahkanlah urusan Mohd Fazli B Talib untuk berpindah ke Kedah... amin ya rabbal alamin.........

Terima kasih semua... :')

Tuesday, October 25, 2011

Deepavali cuppies

Order dari officemate, Kak Wan Atiyyah. TQ kak wan :)


With Deepavali theme, for our boss Pn Sussie :)

Thursday, October 20, 2011

Blueberry cheese cake

Order dari sepupu ipar, kak as. thanks a lot kak :) (psst... sila hapdet blog okay!)

Blueberry cheese cake + whipping cream + blueberry


a suprised birthday cake, dari adik untuk kakak...

Wednesday, October 19, 2011

Cakes here n there...

Order dari staf admin, aty. TQ :)

Choc moist cake + ganache


Order from azie. TQ!
Choc moist + buttercream


Order dari jiran sebelah rumah. Thanks teacher...

Choc moist + buttercream


Order dari offismate. Thanks kak na...

Carrot cake + cream cheese frosting


Order beramai-ramai dari staf admin.

Kek alunan kasih + whipping cream.

TQ!

Order dari nanie. thanks dear...

Choc moist + buttercream


Another order from nanie. TQ!

Choc moist + buttercream

Tuesday, October 4, 2011

Birthday cake for Ikhwan


Lamanya tak update blog... mood nak ambil gambar kek lepas raya mcm hilang :) Anyway, these cake were ordered by kawan husband, cikgu sek keb cyberjaya. Terima kasih banyak2 :)




Choc moist cake + buttercream + edible image boboi boy :)


Orange cake + buttercream + piping jelly + katun bola

Wednesday, August 3, 2011

Kek Lapis

Tambah collection kek lapis :)



Kek Lapis Haw Flakes



Kek Lapis Strawberry

Monday, August 1, 2011

Kek anak2 Nanie...

Repeat order from nanie, thanks a lot!

Choc moist cake + fresh cream filling + fresh cream topping + ganache





Untuk MIA yang suka minnie mouse



Untuk QQ yang suka barbie

Butter cake for Atiqah



Repeat order dari ofismate, kak Mek Zah. Tq so much akak yea... :)




Monday, July 4, 2011

Cheese Cake

Cheese cake order dari Fila, untuk birthday org tersayang. Thank u dear!


Cheese cake - 1kg, RM55

Thursday, June 30, 2011

My BFF carrot cake :)

Carrot cake order dari my best friend forever, Fila. thank u so much dear :)


Carrot cake + buttercream filling + cream cheese frosting

Wednesday, June 29, 2011

Blueberry cheese tart

Order dari offismate, Siti. Dah lama Siti order ni sebenarnya, lupa nak upload... anyway thank u so much Siti :)

Blueberry cheese tart

Produk baru - Kek Lapis Tembikai

Produk baru linmustaffa.blogspot, kek lapis tembikai. Kek dgn saiz 7x7 inci, RM 55. Menggunakan pure butter, cream cheese, horlicks dan susu pekat. Kek ni boleh poslaju. Harga tu xtermasuk harga pos ye :)



Cubaan pertama, lapis xmenjadi sebab belum pandai control api :)



Cubaan kedua, dah jadi lapisnya... :)



Order dari offismate, Hazlina



Thank u cokena :)

Choc moist cake

Choc moist cake order dari sepupu di bangi. Satu untuk makan2 di rumah n lagi satu untuk si bongsu Farzana nak celebrate birthday kat tadika. Terima kasih banyak2 kak ju :)




Choc moist cake + buttercream filling + buttercream + edible image


Choc moist + buttercream filling + buttercream icing + ganache

Carrot Cake SK Cyberjaya



Tempahan carrot dari cikgu-cikgu sk cyberjaya, tq so much...




Semuanya order sepanjang minggu lepas, ada yang untuk celebrate hari bapa. Terima kasih banyak2 di atas sokongan. Bila la kelas tart kita nak mula ni... :)






Tuesday, June 21, 2011

Cuppies for d twin

Order dari Kak Nadiah, kawan ofis sempena bithday her twin, Ku Shasha n Ku Nana. Anak kembar kak Nadiah ni kelas asing2, so ada 2 set yg sama, amount jer yang berbeza. Thanks a lot for d order kak Nadiah ya...



Choc moist cuppies + ganache, Strawberry cuppies + buttrecream


Deco A B C alphabet, ball choc n M&M


This set is for d mom :) thank u!

Delayed entry :)


Salam... sekian lama tak update blog, card reader rosak :(

all these were baked last nite, enjoy d pictures :)





Carrot Cake + butter cream filling + cream cheese frosting

Order dari my bestfriend, Fila. TQ!




Choc moist + buttercream filling + choc ganache

Order dr Teacher Mia, Tadika Arif Minda


Red velvet + cream cheese filling + cream cheese frosting

Untuk makan sndr :)

Friday, May 20, 2011

Blueberry n Chocolate cheese tart


Order from Fila n kawan2 ofisnya di Kota Damansara :) Thank u so much!



Box of 22 pieces - RM20


Chocolate cheese tart



Blueberry cheese tart


*Thanks a lot to Azita Kitchen for d resipi n step by step!

Green + pink barbie doll cake


Order from a friend, Nanie. Nanie nak barbie kaler pink, mix dgn kaler apa pun xpa. So aku combine dgn warna ijo, ok x?? Hehe ok ja pada aku, n hopefuly nanie n d girls suka la :) N nanie cakap nak barbie yg sexy, backless aku bg kat hg ahaks!!







Barbie doll cake for Princez Qaseeh, Alya n Amira

You might also interested about these...

Blog Widget by LinkWithin