Friday, August 28, 2009

Bulk Order



For Nor




For Ainul



For Hafizi



For Aini

Bulk order, tapi bukan la sorang ja yang order, beramai2 :) masa nak bawak turun terpaksa la jugak mintak tulun cik abang, tq abang ek, sib baik ada abang, kalu tak nak kena 2kali turun la bawak kek tu... untuk kawan2, tima kasih banyak2!!!

For William and Steven



Order from PML for her sons, carrot cupcake. Hope they like it :)

Carrot Cupcake order from KJ


Ni order from Ustazah Jamilah. Ustazah takmau choc cake, ustazah nak carrot cake, tapi terpaksa gak top up dengan choc cake, sebabnya tak cukup 3biji... takkan nak bancuh lain adunan untuk 3biji tu ja, ampun ustazah no...

Happy Birthday August 2009 - JTMK


Order from Zaza JTMK. Excitednya bila kek aku dah melangkau jauh skit dari JPA, kali ni kek aku ke JTMK... sebelum ni yang paling jauh pun kek aku p ke JMSK, sebelah JPA. Hopefuly depa puas hati dengan keknya walaupun tak cantik, biasala aku kan, pandai garis2 tu ja huhu

Moist Choc Cake


Order from Aini. Lupa nak snap gambar awal2, lepas aini potong kek tu, kak ani tanya 'lin dah ambik blum gambar kek ni?' eh alamak lupa la pulak... thanks kak ani for the reminder :)

Friday, August 21, 2009

HAPPY ANNIVERSARY 4L

Entry aku hari ni bukan pasal kek, tapi pasal sahabat2 karib aku dari sejak sekolah menengah sampai sekarang... Sekolah menengah aku namanya Sekolah Menengah Kebangsaan Sik, of course terletak di daerah sik yang kadang2 bila sebut orang tak tau pun kat mana, n kadang2 orang ingat tempatnya sangat mundur :( keputusan PMR aku melayakkan aku masuk belajar kelas aliran sains, yang bestnya aku dapat belajar sekelas dengan sahabat karib aku, Norfazilah Md Desa (aku panggil Lah), kami di kelas 4 sains 1.
Hari ahad (masa tu bulan ogos 1996) mcm besa ada perhimpunan, bila sampai turn Cikgu Latif bercakap, dia sentuh pasal pelajar yang kena buang sikap 3L - lalai, lemah, lali... biasa la masa perhimpunan, dengar gitu2 ja, bukan nak pay attention sangat pun hehehe...
Lepas perhimpunan pakat menderu2 balik ke kelas... belajar apa yang patut... kringgggggggggg.......... loceng rehat... masa dah nak habis waktu rehat, aku dok berjalan dengan Lah, tetiba Saleh dgn Fazli (budak 4 sains 1 gak) mai kat kami... wei, tadi cikgu latip sebut pasal 3L kan? ni kami nak tambah lagi 4L; Lin, Lah, Lie, Leh... bertitik tolak dari saat itu, kami berkawan rapat, walau terpisah kelas masa form5 kami tetap bersahabat, balik sama2, jalan sama2, makan sama2... sampai cikgu2 pun macam terkompius sapa couple dengan sapa... mana ada couple2 cikgu, we are best friends la :) :) :)
Bagi aku saat terindah dalam hidup adalah masa form 4 sampai form 5, bersama sama sahabat-sahabat baik 4L, bestnya masa tu... pastu saat berganti minit berganti jam berganti hari berganti bulan dan tahun, masing2 menghadapi jatuh bangun dalam hidup, persahabatan 4L masih utuh... dan saat ini, masing2 dah ada family sendiri, Lah dengan hubbynya Rafiq dan 2 little princess Muna Nafeesa n Miza Zafeera, Saleh dengan wifenya Intan dan kakak Balqis Batriesyia yang bakal dapat adik bulan jan ni, n aku dengan hubbyku FAZLI dengan 2 little heroes Aliff Nur Iman n Muhammad Amzar Iman...
SAHABAT, HAPPY 13th ANNIVERSARY!!!

Thursday, August 20, 2009

AKU BANGGA!!!


D'licious Bakery
11 untill 14 August baru ni aku hadir kursus CPCM kat Hotel Seri Malaysia Kepala Batas. Tajuk kursusnya; CPCM - Outreach/Promotion Strategy for Life Long Learning. Tapi aku bukan nak cita pasal kursus, aku nak cita pasal kedai kek D'licous Bakery nih...
Kedai ni betul2 depan Hotel Seri Malaysia Kepala Batas. Dan yang membuatkan aku bangga ialah... Tokey2 kedai kek ni adalah ex students PTSS, bekas anak didik aku!!! Walaupun bukan aku yang ajaq depa buat kek, tapi aku ajaq depa bahasa inggeris... sesapa yang p kepala batas, jenguk2 la kedai kek depa ni, kat Kompleks Datok Kailan...

Moist Choc Cake for Ms Yeoh

Order from Ms Yeoh, katanya untuk Nothern Research Team yang nak bermesyuarat kat PTSS. Asalnya Ms Yeoh nak plain ja, takyah topping, tapi aku telah menggatal tangan, nak jugak deco walaupun sesimple mungkin hehehe


Happy Birthday Ustaz Yasir

Entry kali ni sepatutnya dah lama menempek kat sini, tapi.........
kisahnya masa nak p deliver cupcake kat adanz sempena birthday babang shauqi... terserempak ngan kak ja wife ustaz yasir, dia tgk aku dengan kotak kek, dialognya lebih kurang cenggini la...

kak ja: lin buat sendiri ka?
aku: (dengan malu kucingnya) ya...
kak ja: boleh la order
aku: buleh hehehe
kak ja: betui ni... nak hari isnin ni, petang pun takpa, harijadi ustaz...
aku: buleh tapi saya tak pandai nak buat cantik2...
kak ja: takpa, kami memang tak minat icing2 ni... ha, jangan cakap kat walid tau! (adham dok dengaq ja aku cakap ngan ummi dia...)

so ini la hasilnya kek untuk birthday ustaz yasir, yang ke berapa idok le pulok teman tau... anyway semoga panjang umur dan dimurahkan rejeki ustaz :)





First Carrot Cupcake

Carrot cupcake ni order from kak ida sempena lulus ptk, congrats kak ida!!! Masa kak ida cakap nak carrot cupcake tu, rasa cam tak confident ja nak buat sebab tak penah try lagi, takut lekang la, camna nak letak icingnya... tapi alhamdulillah it turn up good :) tapi decoration aku cam besa ar, garis2 tu ja la... bila la aku nak pandai deco cantik2 nih...





Entry yang tertangguh

Banyak pulak entry yang tertangguh sejak balik kursus, kena ganti kelas maa... mana nak dan update blog (alasan la tu...) layan je la ek gambar2 cupcake nie...


Order from Shyam for MIL n FIL (future)


Order from budakkecik



Order from Nida

BENT 10 yang tak menjadi


Asalnya adanz mintak buatkan tema bent 10 untuk birthday babang shauqi ni, tapi dek kerana kerasnya tanganku ini nak melukih, memang terus tak nampak rupa bent 10, alih2 ini ja yang termampu :( ampun adanz ek...
ni la rupa bent 10 cobaan yang tak menjadi, buruknya huhu

Friday, August 7, 2009

Open order hehehe...

Kawan-kawan... ni ada satu pengumuman, ada sesapa nak cupcake dak hari senin (10/8) ni... ada lebih lagi 15 biji. Kot ada sesapa yang berminat boleh inform saya ye, 017-4720424.

Wednesday, August 5, 2009

Price List

Below are the prices for the cupcakes, cakes n tarts...

Cupcake

1) Super Moist Choc Cupcake + Ganache / Buttercream
Box of 16 - RM 40 (S size), RM 55 (M size)
Box of 25 - RM 60 (S size), RM 75 (M size)

2) Carrot Cupcake + Cream Cheese Frosting
Box of 16 - RM 45 (S size), RM 60 (M size)
Box of 25 - RM 65 (S size), RM 80 (M size)

3) Butter Cupcake + Buttercream
Box of 16 - RM 35 (S size), RM 40 (M size)
Box of 25 - RM 50 (S size), RM 60 (M size)

4) Butter Cream Cheese Cupcake + Buttercream
Box of 16 - RM 40 (S size), RM 55 (M size)
Box of 24 - RM 60 (S size), RM 75 (M size)

4) Red Velvet Cupcake + Cream Cheese Frosting
Box of 16 - RM 50 (S size), RM 60 (M size)
Box of 26 - RM 75 (S size), RM 85 (M size)

*Price may vary according to deco requested, n total of order
*You may request for other flavour as well (another choice for topping is fresh cream)
*Please call me if u have any enquiries :)

Barbie Doll Cake
Price starts from RM 60 (+- 1.1 kg)
*choose your flavour n colour

Cakes (without topping)

1) Moist Chocolate Cake - RM 25
2) Marble Cheese Cake - RM 45
3) Alwani Steamed Cake - RM 25
4) Orange Poppy Seeds Cake - RM 25
5) Steamed Mixed Fruit Cake - RM 25
6) Chocolate Mint Cake - RM 25
7) Carrot Cake - RM 25
8) Butter Cream Cheese Cake - RM 40
9) Red Velvet Cake - RM 45
10) Butter cake - RM 20

*Add another RM 5 for buttercream icing
*Add another RM 7 for ganache (choc icing)
*Add another RM 10 for cream cheese icing
*Add another RM 5 for fresh cream icing

Cheese Tart
Blueberry, strawberry, chocolate
Box of 22 pieces - RM 20

*Minimum delivery charge if you request for d cakes or cupcakes to be delivered somewhere :)


Thank you for viewing :)

Untuk anak didik


Masa masuk kelas semalam aku buat game dengan bebudak, group yang menang tu budak lelaki, nak bagi apa ek... seswai tak bagi cupcake??? Bagi je la kan, kot2 nak seronot sket... langkah pertama untuk promote kat student lak nih hehe...

Jus Manggis Myhealth


Ya ampun... ni pun bukan product aku, ni kakak aku punya k, Puan Rizana. Dia soh aku jadi agent 007 dia hikhik... sesapa berminat habaq noh, RM50 per bottle.

Shopping di pagi hari


Ni husba punya product tau, not mine hehe... tapi rasa cam murah la, 36batang color pencil RM16 only. Memang dok plan nak beli color pencil kat anak2 pun, habuan conteng dinding ahaks!!! Penuh mural la umah aku pas nih :)

Cuppies order beramai-ramai :)


Kalu dah ada nama Damia tu sape lagi...


Order from Ami


Order from Nida


Order from Fizah n Nor
Excited tul bila kawan2 tempah cupcake! Best la dapat buat cupcake, sambil2 melembutkan tangan yang agak keras ni untuk buat deco yang lebih baik... hopefully kawan2 satisfied with the cuppies ye :)

Monday, August 3, 2009

Cuppies - Improved Version :)


Order from Shyam for her Mum's birthday


Order from Nor for her someone special's birthday



Order from Ustaz Safuan untuk ngap sendiri :)

Kawan2, a very big thank you for your support!!! Ni kira decoration yang elok sket la, kena practice lagi nih...

You might also interested about these...

Blog Widget by LinkWithin