Thursday, July 9, 2009

Kurma Ayam


Dialog Aliff bersama Mummynya...
Mummy: Mummy want to cook la...
Aliff: Aliff nak masak jugak!
Mummy: Aliff takmau tengok Pocoyo ka?
Aliff: Takmau, aliff nak masak dengan mummy
Mummy: ok jom, switch off the tv
Maka berdua-duaan la aku ke dapur bersama pembantu chef yang genit ni... si adik tengah dimandikan oleh bibiknya :) sibuk tul aliff kalau kat dapur, semua dia nak tengok, semua benda dia nak tanya, semua proses kalu boleh dia nak buat jugak, sabaq ja la aku... resipi kurma ni nati2 la aku masukkan ek...
Tapi aku sangat sedey... anak2 aku tak mo cakap omputih :( salah aku jugak la rasanya, aku cakap omputih dengan depa pun kadang-kadang ja, dah tu depa seharian dok umah dengan bibik yang confirm cakap melayu, dan yang paling sedey bibik cakap melayu indon!!! haku nak nangis :( :( :(

3 comments:

MATA GEMBIRA said...

sabau..sabau kak lin..kiranya depa dah bole cakap 3 bahasa melayu+melayu indon+omputih

Salehs said...

salam,
weiii linda awat hang suka masak...ni musti lee suka makan...hahahahahaha

ni blog ni boh la widget chit chat...senang member nak tggai msg... pastu yg ruang comment ni set la bagi dia popup skrin...baru tak ganggu minat membaca blog hang nih...hahaha

papun uasaha yg murni...tahniah...

saleh sobri was here

noname said...

sedapnya.. nyum2.. peberet sy ni kurma ayam campuq kentang..

You might also interested about these...

Blog Widget by LinkWithin