Monday, July 13, 2009

Kelas Cupcake, KK Arau

Inilah hasilnya... :)





Ayah n anak2 tengah testing cupcake mummy :)
Hari sabtu baru ni ada kelas cupcake dekat KK Arau, yuran RM40, murah kan? Aku pun dengan semangatnya ajak Nor join, Nor pulak dengan semangatnya nak ikut :) memang teringin sangat nak p kelas cupcake sebelum ni tapi tengok yuran cam mahal sket la, so ni memang peluang yang sangat di tunggu-tunggu :)
Group aku ada 4 orang, aku, Nor, Kak Tul (lecturer UUM) n Iza (staf UUM). Bestnya dapat kawan2 baru yang pakat bersemangat nak buat cupcake... Iza rajin la, semangat tul dia buat royal icing di saat2 akhir, yang lain2 ni tunggu jek royal icing tu siap untuk ditempek atas kek :) thanks Iza... tapi tang butter cream icing tu sket :( instructors dah buat buttercream icing tu awal2, so yang p belajar ni boleh terus guna ja, tapi sebab bilik tu tak da aircond, icing tu mcm cair sket, nak deco pun tak berapa cantik la :( so yang banyaknya deco dengan choc ganache ja...
Resipi cupcake yang instructors bagi memang best, choc moist dia memang super moist, tq cikgu-cikgu :)
Sayang tul tak sempat nak snap gambar masa kat kelas ni, tak ingat yang sebetulnya... mudah-mudahan lepas ni dapat lagi jumpa Iza n Kak Tul :)

No comments:

You might also interested about these...

Blog Widget by LinkWithin