Wednesday, April 27, 2011

Kek Hantaran


Order dari Pen Kanan SK Cyberjaya untuk hantaran pertunangan anaknya. Aku nervous skit when it comes to fondant... Penah sekali try fondant and it turned out to be a nightmare :(

Next entry aku cite eh... Tp kali ni memberanikan diri nak try fondant lagi sekali. Punya la pulun menilik blog org lain sambil2 tanya kepada yg pakar (thanks kak nina - http://babybatriesyia.blogspot.com/) Sambil2 tu aku dok tengok2 cara org buat steam butter cream. Aku beli fondant ready made kat kedai bakery, dah perasan fondant tu cam lembik skit tp akak kat kedai tu cakap 'xpa, fondant mmg mcm tu...'


Masa nak canai fondant tu mmg xboleh langsung, lembik sgt2... huhuhu guano nih!!! Immediately change to steam buttercream! Alhamdulillah it turned out well :) suka2!!! Hopefully Pn Fadzillah berpuas hati. Thanks puan, maaf di atas segala kekurangan ya...






Butter cream cheese cake + steamed butter cream, 1.1 kg


Incik fondant, nampak gayanya kita mmg xdak jodoh... :(

Nak kena attend kelas fondant dulu nampak gayanya b4 ambil tempahan fondant lagi :)

























No comments:

You might also interested about these...

Blog Widget by LinkWithin