Friday, August 21, 2009

HAPPY ANNIVERSARY 4L

Entry aku hari ni bukan pasal kek, tapi pasal sahabat2 karib aku dari sejak sekolah menengah sampai sekarang... Sekolah menengah aku namanya Sekolah Menengah Kebangsaan Sik, of course terletak di daerah sik yang kadang2 bila sebut orang tak tau pun kat mana, n kadang2 orang ingat tempatnya sangat mundur :( keputusan PMR aku melayakkan aku masuk belajar kelas aliran sains, yang bestnya aku dapat belajar sekelas dengan sahabat karib aku, Norfazilah Md Desa (aku panggil Lah), kami di kelas 4 sains 1.
Hari ahad (masa tu bulan ogos 1996) mcm besa ada perhimpunan, bila sampai turn Cikgu Latif bercakap, dia sentuh pasal pelajar yang kena buang sikap 3L - lalai, lemah, lali... biasa la masa perhimpunan, dengar gitu2 ja, bukan nak pay attention sangat pun hehehe...
Lepas perhimpunan pakat menderu2 balik ke kelas... belajar apa yang patut... kringgggggggggg.......... loceng rehat... masa dah nak habis waktu rehat, aku dok berjalan dengan Lah, tetiba Saleh dgn Fazli (budak 4 sains 1 gak) mai kat kami... wei, tadi cikgu latip sebut pasal 3L kan? ni kami nak tambah lagi 4L; Lin, Lah, Lie, Leh... bertitik tolak dari saat itu, kami berkawan rapat, walau terpisah kelas masa form5 kami tetap bersahabat, balik sama2, jalan sama2, makan sama2... sampai cikgu2 pun macam terkompius sapa couple dengan sapa... mana ada couple2 cikgu, we are best friends la :) :) :)
Bagi aku saat terindah dalam hidup adalah masa form 4 sampai form 5, bersama sama sahabat-sahabat baik 4L, bestnya masa tu... pastu saat berganti minit berganti jam berganti hari berganti bulan dan tahun, masing2 menghadapi jatuh bangun dalam hidup, persahabatan 4L masih utuh... dan saat ini, masing2 dah ada family sendiri, Lah dengan hubbynya Rafiq dan 2 little princess Muna Nafeesa n Miza Zafeera, Saleh dengan wifenya Intan dan kakak Balqis Batriesyia yang bakal dapat adik bulan jan ni, n aku dengan hubbyku FAZLI dengan 2 little heroes Aliff Nur Iman n Muhammad Amzar Iman...
SAHABAT, HAPPY 13th ANNIVERSARY!!!

3 comments:

adanz said...

"akhirnya... li jatuh ke tgn ku jua....." hik hik hik... hepi anniversary no 5 takkan ku lupakan....

MATA GEMBIRA said...

kak lin..owh..sweetnya:)cintan cintan zaman skol la nie..huahua

salehs said...

salam,
hang tgk entry kat blog aku...
suruh cik abg hang jawab soalan mudah..
hahahahahahahahahahah

"HAPPY ANNIVERSARY"

You might also interested about these...

Blog Widget by LinkWithin